Susia on nähty Marttilassa syksyn ja talven aikana. Susia on havaittu kotipihoilla Marttilassa perjantaina ja lauantaina 4. – 5.1.2019 – Näin toimit, jos kohtaat suden

4.-5.1.2019 välisenä yönä Marttilassa tehtiin useita susihavaintoja. Riistanhoitoyhdistyksen suurriistavirka-apu (SRVA) karkotti poliisin johdolla susia lauantain vastaisena yönä kotipihoilta Laurilan alueella. Sudet ovat todennäköisesti lauma, joka koostuu vanhemmista ja tämän vuoden pennuista. Havainnot viittaavat siihen, että kyseessä on ns. Pöytyän lauma, joka on vierailulla Marttilassa.

Mikäli teet näköhavainnon tai jälkihavainnon sudesta, ilmoita havainnostasi alueemme suurpetoyhdyshenkilölle
Lauri Tuomiselle, p. 040 514 0569.

Mikäli kohtaat uhkaavasti käyttäytyvän suden tai suden, joka päiväsaikaan liikkuu asutusten välittömässä läheisyydessä, ilmoita asiasta välittömästi hätäkeskukseen 112.

Jos kohtaat suden, toimi seuraavasti:

Pyri poistumaan uhkaavasta tilanteesta tai liian lähellä olevien susien seurasta. Muista, että susi, vaikka se vaikuttaisikin kesyltä ja vaarattomalta, on aina kookas villieläin ja suurpeto. Vältä pakoon juoksemista, vaikka se olisikin ensimmäinen reaktiosi. Jos sinulla ei ole muuta poistumismahdollisuutta, kiipeä jonkun korkean esineen päälle, kuten kiven tai asutuksen läheisyydessä rakennuksen päälle tai kapua puuhun.

Mikäli susi jatkaa uhkaava käytöstä, etkä heti pääse poistumaan tilanteesta, vältä suoraa kontaktia suteen ja pyri käyttäytymään mahdollisimman rauhallisesti ja pelottomasti. Pyri siihen, että pääset poistumaan tilanteesta, tai että susi jättää sinut rauhaan.

 

Lähde: suurpedot.fi

Viikonlopun susihavainnoista tarkemmin Turun Sanomien uutisessa:
https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4436605/Kotipihoilla+vieraillutta+susilaumaa+karkotettiin+yon+aikana+Marttilassa

 

Artikkelia päivitetty 15.1.2019