Jätehuolto

Marttilan kunnan jätehuollosta vastaa 17 kunnan omistama Lounais-Suomen Jätehuolto Oy. Yhtiö huolehtii kuntien puolesta asukkaiden jätehuollon järjestämisestä ja jäteneuvonnasta. Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n päätoimipaikat sijaitsevat Turun Orikedolla ja Salon Korvenmäessä. Näiden lisäksi yhtiön hoidossa on 4 jätekeskusta ja 8 miehitettyä lajitteluasemaa, joissa on kattavat jätteiden vastaanottopalvelut.

Kierrätys

Liedon Kisällikellari toimii kierrätyskeskuksena.

Kisällikellari ottaa maksutta vastaan kaikenlaista käyttökelpoista ja ehjää tavaraa, esimerkiksi huonekaluja, kodinkoneita, elektroniikkaa, taloustavaroita, leikkikaluja, astioita ym. – ei kuitenkaan vaatteita ja rakennustarvikkeita. Vastaavia tavaroita on myös myynnissä hyvin edullisesti Kisällikellarin myymälässä.

Hyötyjätteiden keräyspisteet

Marttilassa hyötyjätteiden keräyspisteistä vastaa Lounais-Suomen Jätehuolto Oy. Kierrätyspisteet sijaitsevat kirjaston (Härkätie 723) ja Martintalon (Metsäniityntie 9) pihalla. Tarkemmat tiedot allaolevasta linkistä.

Hyötyjätteiden keräyspisteet Marttilassa (www.kierratys.info)

Martintalon pihalla on myös UFF:n tekstiilien kierrätysastia, johon voi toimittaa itselle tarpeettomiksi käyneet puhtaat ja ehjät, edelleen käyttökuntoiset vaatteet, kengät, kodintekstiilit ja vaikka lasten pehmolelut. Lisätietoa ja ohjeita UFF:n sivuilta.

Koirankakkaroskis-kampanja

Marttilan kunta on liittynyt mukaan tukemaan Koirankakkaroskis-kampanjaa ja kannustaa kuntalaisia huolehtimaan ympäristöstä. Kunta on painattanut jäteastiaan kiinnitettäviä tarroja, joita voi noutaa kunnanvirastosta tai kirjastosta. Kampanjassa koirankakkaroskis-tarralla jäteastian omistaja ilmoittaa ohikulkeville koiranulkoiluttajille, että talon jäteastiaan saa pudottaa pussiin noukitut jätökset. Huom! Tarrat on tarkoitettu pientalojen omassa omistuksessa oleviin jäteastioihin eikä niitä voi liimata taloyhtiöiden jäteastioihin ilman hallituksen suostumusta.

Lisätietoa kampanjasta osoitteesta www.koirankakkaroskis.fi.

Lounais-Suomen jätehuolto

Palvelunumero 0200 47470
asiakaspalvelu@lsjh.fi

Auranmaan lajitteluasema,
Aurantie 518, Tarvasjoki

Yrjö-ympäristöauto

Kodissa syntyy jätettä laidasta laitaan, eikä aina tiedä miten jätteet tulee lajitella, tai minne ne kuuluu toimittaa. Jätteiden ABC on silloin oikea ja nopea apuväline. Lue lisää:

Jätteiden abc

Vaaralliset jätteet

Vaarallinen jäte on jätettä, joka voi aiheuttaa vaaraa sekä ihmisille että ympäristölle. Lue lisää:

Vaaralliset jätteet

Marttilan Apteekki, os. Kirkkotie 2, ottaa vastaan vanhentuneet ja käyttämättä jääneet lääkkeet.

Paristot ja pienet akut voi palauttaa niitä myyviin liikkeisiin.