Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Paimionjoki-yhdistys ry järjestää yhteistyössä Paimionjoen vesistöalueen kansalaisopistojen kanssa Paimionjoki-sarjan syksyllä 2018 ja keväällä 2019.

Pienvesistöjen kansalaistaidot. Luennoitsijana Janne Tolonen, iktyonomi, vesiasiantuntija
Luennoilla pohditaan yhdessä, millaista asiantuntijuutta ja osaamista pienvesien kunnostaminen vaatii ja miten ja mistä sitä on saatavilla. Voiko yksityinen kansalainen tai yhteisö kunnostaa pienvesiä, toimia ”purokummina” tai ”purotalkkarina” ja minkälaisia tietoja ja taitoja se vaatii? Janne Tolonen opastaa kotiseututoimijoita, paikallisyhteisöjä, maanomistajia ja yksityisiä ihmisiä pienvesien tunnistamiseen, huomioimiseen, käytännön talkootoimintaan ja seurantaan.
Luonnontilaiset pienvesiympäristöt ovat harvinaisia ja luontokokemukset näissä kohteissa ovat todellisia elämyksiä sekä lapsille että aikuisille kaikkina vuodenaikoina. Luennoilla ja retkillä opitaan myös havainnoimaan herkällä korvalla ja silmällä luonnon monimuotoisuutta ympärillämme: kuulemmeko, näemmekö, aistimmeko sitä? Entä ymmärrämmekö ja tulkitsemmeko oikein luonnon merkkejä?
Syyskaudella 2018 käydään pienvesistöillä luentojen muodossa ja kevätkaudella 2019 järjestetään Paimionjoen vesistöalueella retkiä mielenkiintoisiin puroympäristöihin ja järjestetään pienimuotoisia talkoita. Tavoitteena on, että jokaiseen kuntaan syntyisi kummikohteena toimiva pienvesikohde, josta paikallinen yhteisö muodostaisi itselleen pitkäjänteisen kunnostus- ja seurantakohteen.

Torstaina 18.10. klo 19-20.30, Marttilan kirjasto, Marttila
Torstaina 1.11. klo 18-19.30, Koskisali, Kosken Tl kirjasto, Koski Tl

Samainen luento myös 11.10. Kyrö , 31.10. Somero, 20.11. Paimio, 21.11. Tarvasjoki