Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Paimionjoki-yhdistys ry järjestää yhteistyössä Paimionjoen vesistöalueen kansalaisopistojen kanssa Paimionjoki-sarjan syksyllä 2018 ja keväällä 2019.

Purojen, ojien & jokien kulttuurihistoriaa ja havaintoja nykyhetkessä. Luennoitsijana Kirsi Laine, Suomen historian jatko-opiskelija Turun yliopistossa ja Suomen maatalousmuseo Saran museolehtori
Milloin arvokkaista puroympäristöistä, jokirapujen ja laiduntavien lehmien ympäristöistä tuli maisemaan häviäviä ojia, joiden äärellä eivät enää liiku uimarit, pyykkärit tai saunaveden kantajat? Millaisia nämä ympäristöt olivat vielä muutama vuosikymmen sitten, millaisia muutoksia on tapahtunut ja miksi? Kirsi Laine johdattelee Marttilassa sijaitsevien Hirvasojan ja Ihmistenojan ja Paimionjoen suurimman sivujoen, Tarvasjoen historioihin Pöytyän tienoilla. Entä millaisia muistikuvia, tietoja ja havaintoja näistä ympäristöistä on paikallisilla asukkailla? Tule kuuntelemaan ja jakamaan tietojasi!
Hirvasojaa käsittelevän luennon yhteydessä saamme kuulla terveisiä nykyhetkestä, kun Marttilan Ollilan kylätoimikunnan puheenjohtaja, kasvibiologi, sienitieteen dosentti ja maanviljelijä Tapani Yli-Mattila kertoo kyläyhteisön talkootoiminnasta Hirvasojalla.

Torstaina 27.9. klo 19-21, ”IHMISTENOJA & HIRVASOJA”,  Marttilan kirjasto, Marttila

Torstaina 4.10. klo 18-19.30, ”TARVASJOKI”, Elisenvaaran koulu, Kyrö

Huom! Luennoille Marttilassa ja Kyrössä on ennakkoilmoittautuminen vähintään 5 pv ennen luentoa!
Ilmoittautumiset: www.opistopalvelut.fi/auranlaakso tai puh.040 6722 969 (klo 9-15)