Liikunta

Jääkiekkorata ja vapaaluistelualue

Eilen, sunnuntaina 7.1, aloitettiin uudestaan jääalueiden jäädytys. Ennen joulua saatiin hyvät pohjat tehtyä, jotka säilyivät vesikerroksen alla. Nyt tarvitaan vain 3-4 jäädytyskertaa ja jäät ovat käyttökunnossa. Näillä näkymin tiistai-illasta alkaen (9.1) jäät ovat kunnossa. Tällöin avataan [...]

Ajankohtaista vapaa-aikatoimessa

MARTINTALON LIIKUNTARYHMÄT Kaikki liikuntaryhmät jatkavat vko 2 alkaen. Ohjelma jatkuu kevätkauden lähes samalla aikataululla kuin syksykin. Jos jatkat samoissa ryhmissä kuin syksyllä, ilmoitusta ei tarvitse tehdä. Jos vaihdat ryhmää tai et osallistu enää johonkin ryhmään, [...]

Jouluaika Martintalolla

Koko Martintalo on suljettu : jouluaatto, joulupäivä ja uudenvuodenaatto. Kuntosalille pääsee omalla tagilla kaikkina muina kuin em. päivinä. Ladut ja jäät pyrimme saamaan käyttökuntoon heti, kun säät sallivat. Tänä vuonna emme saaneet luistelujäitä jouluksi ja [...]

Hiihtoladut

Markku saanut ladut keskiviikkona (13.12) hienoon kuntoon. Nyt sivakoimaan. Perinteisen hiihdon latu-urakin jo 4 kilometrin lenkillä. Vesitornin mäkiin ei toivota kenenkään menevän. Nauha ladulla kertoo, missä kohtaa käännytään ympäri! Kovin odottelemme pakkasia, että saisimme myös [...]

Hyvinvointilautakunta tiedottaa

Marttilan kunnan hyvinvointilautakunta pyytää ehdotuksia MARTTILAN VUODEN SEURATYÖNTEKIJÄ 2017 Seuratyöntekijäksi voidaan valita henkilö, joka on tehnyt tai tekee edelleen merkittävää liikunnan taustatyötä paikkakunnalla. Seuratyöntekijä voi olla seuran puheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja, nuorisovetäjä/-ohjaaja, talkooaktiivi, lipunmyyjä, järjestysmies, huoltaja [...]

Liikuntapalvelut

palkitut

2.2.2017

VAPAA-AIKATOIMI PALKITSI AKTIIVISIA TOIMIJOITA SEKÄ MENESTYNEITÄ URHEILIJOITA

Perinteiseen  palkitsemistilaisuuteen oli kutsuttu menestyneiden urheilijoiden lisäksi Marttilan vuoden 2016 seuratyöntekijä Eeva Korimäki sekä vuoden 2016 vapaaehtoistoimija Pentti Ylitalo. Menestyneet urheilijat ovat suurimmaksi osaksi tuttuja kasvoja. Erkka Korpiaho ja Simo Laaksonen autourheilusta sekä nuoret yleisurheilijat Ilona Vuori, Saimi Koskivainio, Jere Ounaslehto, Erik Korpiaho, Ada Jokinen ja Frans Pihlava.

 

Marttilan kunnassa on hyvät perusliikuntapalvelut. Marttilan liikuntakeskuksessa ovat kaikki liikuntapaikat Marttilan koulun välittömässä läheisyydessä. Martintalo kuntosaleineen, urheilukenttä, valaistu pururata/latu sekä jääkiekkorata palvelevat koululaisten lisäksi koko kunnan käyttäjiä iltaisin ja viikonloppuisin.

Luonnossa liikkuvia varten Marttilassa on Heikolan Kyläseuran ylläpitämä Marttilan korven eräreitistö. Lähtöpaikkoina ovat Huhtaanmäki ja toisena lähtöpaikkana Palaisten toimintakeskus, jossa on kunnan vapaa-aikatoimen ylläpitämä uimaranta saunamökkeineen.

Marttilan kunnassa on mahdollisuus harrastaa perusliikuntaa hyvillä ja monipuolisilla liikuntapaikoilla. Sisäliikuntaa varten kunnassa on vuonna 1991 rakennettu Martintalo, jonka yhteydessä on monipuolisin laittein varusteltu kuntosali. Martintalon salissa vapaa-aikatoimi, Marttilan Murto ja Auranlaakson kansalaisopisto järjestävät liikuntaa periaatteella ”jokaiselle jotakin”.

Ulkoliikuntapaikoista mainittakoon  1990-luvulla lopulliseen pituuteensa rakennettu valaistu kuntorata/latu (5.1 km) joka alkuvaiheessa oli maakunnan pisimpiä kuntoratoja. Marttilan liikuntakeskuksessa, Martintalon ja Marttilan koulun läheisyydessä, sijaitsevat kuntoradan lisäksi urheilukenttä, jääkiekkorata ja jalkapallonurmi.

Martintalon pihalla sijaitsevaan liikuntakeskuksen karttaan voit tutustua tämän linkin kautta (pdf-tiedosto).
Tänä päivänä liikunnan harrastajia palvelevat em. lisäksi Heikolan Kyläseuran rakentama ja ylläpitämä Marttilan korven eräreitistö. Huhtaanmäellä sijaisevat myös pitäjän kolme hyppyrimäkeä, Marttilan Murto vastaa mäkihyppytoiminnasta.

Marttilan kunta tunnetaan maakunnassa pyöräilypitäjänä. Kunta on useana vuonna peräkkäin voittanut kuntien välisen kuntopyöräilykampanjan pienten kuntien sarjan.

Marttilan mainetta ovat ylläpitäneet erinomaiset urheilijat: Erkka Korpiahon, Pasi Mattilan ja Krista Uusitalon  nimen muistavat kaikki urheilua seuraavat, samoin Marttilan Murto on pienen kunnan urheiluseurana tuonut huomattavaa näkyvyyttä kunnallemme.

VAPAA-AIKATOIMISTO

Härkätie 773, 21490 Marttila

vapaa-aikasihteeri Kirsti Keskitalo
puh. 044 744 9410, kirsti.keskitalo@marttila.fi

laitosmies-kentänhoitaja Markku Prusila
puh. 044 744 9412

 

 

Linkkilista

Marttilan Murto on vuonna 1906 perustettu yleisseura, jonka pääurheilumuodot ovat hiihto, yleisurheilu ja palloilu.
Kotisivut (http://marttilanmurto.sporttisaitti.com/)

Rasti88 ry on vuonna 1988 perustettu Auranmaalla toimiva suunnistuksen erikoisseura
Kotisivut (http://www.rasti88.fi/)

Heikolan Kyläseura
Kotisivut (http://www.heikolankylaseura.com)

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) on edunvalvonta- ja palvelujärjestö, jonka toiminnan tarkoituksena on edistää liikunnan harrastamista Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa.
Kotisivut (http://www.liiku.fi/)

Suomen Urheiluliiton toiminnan tarkoituksena on innostaa ja palvella jäseniään tuottamaan kansainvälisesti menestyviä yleisurheilijoita sekä laadukasta, arvostettua ja koko yhteiskunnan kattavaa yleisurheilutoimintaa lapsi-, nuoriso-, kilpa- ja huippu-urheilijoiden sekä harrastajaliikkujien ja urheilun seuraajien tarpeisiin.
Kotisivut (http://www.sul.fi/)

Varsinais-Suomen yleisurheilu ry
Kotisivut (http://www.varsy.net/)

Suomen Hiihtoliitto vastaa lajiensa monipuolisesta toiminnasta, laajasta harrastuksesta sekä kansainvälisestä menestyksestä
Kotisivut (http://www.hiihtoliitto.fi)

Suomen Liikunta ja Urheilu ry SLU, Finlands Idrott rf FI on liikuntajärjestöjen katto-, palvelu- ja yhteistyöorganisaatio, jonka tärkein tehtävä on liikunnan ja urheilun kansalaistoiminnan elinvoiman edistäminen.
Kotisivut (http://www.slu.fi)