Liikunta

Hyvinvointilautakunta tiedottaa

Marttilan kunnan hyvinvointilautakunta pyytää ehdotuksia MARTTILAN VUODEN SEURATYÖNTEKIJÄ 2017 Seuratyöntekijäksi voidaan valita henkilö, joka on tehnyt tai tekee edelleen merkittävää liikunnan taustatyötä paikkakunnalla. Seuratyöntekijä voi olla seuran puheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja, nuorisovetäjä/-ohjaaja, talkooaktiivi, lipunmyyjä, järjestysmies, huoltaja [...]

Ikäihmisten jumppis

IKÄIHMISTEN JUMPPIS alkaa Suvirannan palvelukeskuksen ruokasalissa. Ensimmäinen kokoontuminen torstaina, 26.10.2017 klo 10.00. Ensimmäisen kerran jälkeen ryhmä kokoontuu aina torstaisin klo 10.30 samassa paikassa. Helppoa jumppaa, johon jokainen voi osallistua oman kuntonsa mukaisesti. Jumppa on tarkoitettu marttilalaisille [...]

Vie vanhus ulos -kampanja 5.9.-5.10.2017

Marttilan kunta on mukana Vie vanhus ulos -kampanjassa 5.9.-5.10.2017. Kampanjaan voivat osallistua yritykset, yhdistykset, järjestöt, oppilaitokset, yhteisöt ja yksityishenkilöt. Ulkoilun ilo kuuluu kaikille! Sovi yhteinen ulkoilu läheisesi kanssa tai tarjoudu ulkoilemaan palvelukodin asukkaiden kanssa. Ulkoilu [...]

Ajankohtaista vapaa-aikatoimessa

SYKSYÄ KOHDEN MENNÄÄN Jo kuukauden kuluttua pyörähtävät liikkeelle Martintalon liikuntaryhmät. Osaksi mennään vanhoilla ohjelmilla, mutta on luvassa uuttakin. Nyt on jo selvillä, että torstain "tanssiryhmät" muuttuvat. Mirva lopettaa monen ohjausvuoden jälkeen, kiitos niistä vuosista. Sanna [...]

Saviseutu liikkuu

SAVISEUTU KÄVELEE Marttilalaiset olivat innokkaasti mukana tapahtumassa. Kilometrejä kertyi 9 790,5. Eniten kilometrejä Anna-Maija Virtaselle 1 427 km, seuraavaksi eniten Markku Pääkköselle 739,5 km ja Aarno Nurmelle 664 km. Anna-Maija saa lenkkarit, Markku ja Aarno [...]

Liikuntapalvelut

palkitut

2.2.2017

VAPAA-AIKATOIMI PALKITSI AKTIIVISIA TOIMIJOITA SEKÄ MENESTYNEITÄ URHEILIJOITA

Perinteiseen  palkitsemistilaisuuteen oli kutsuttu menestyneiden urheilijoiden lisäksi Marttilan vuoden 2016 seuratyöntekijä Eeva Korimäki sekä vuoden 2016 vapaaehtoistoimija Pentti Ylitalo. Menestyneet urheilijat ovat suurimmaksi osaksi tuttuja kasvoja. Erkka Korpiaho ja Simo Laaksonen autourheilusta sekä nuoret yleisurheilijat Ilona Vuori, Saimi Koskivainio, Jere Ounaslehto, Erik Korpiaho, Ada Jokinen ja Frans Pihlava.

 

Marttilan kunnassa on hyvät perusliikuntapalvelut. Marttilan liikuntakeskuksessa ovat kaikki liikuntapaikat Marttilan koulun välittömässä läheisyydessä. Martintalo kuntosaleineen, urheilukenttä, valaistu pururata/latu sekä jääkiekkorata palvelevat koululaisten lisäksi koko kunnan käyttäjiä iltaisin ja viikonloppuisin.

Luonnossa liikkuvia varten Marttilassa on Heikolan Kyläseuran ylläpitämä Marttilan korven eräreitistö. Lähtöpaikkoina ovat Huhtaanmäki ja toisena lähtöpaikkana Palaisten toimintakeskus, jossa on kunnan vapaa-aikatoimen ylläpitämä uimaranta saunamökkeineen.

Marttilan kunnassa on mahdollisuus harrastaa perusliikuntaa hyvillä ja monipuolisilla liikuntapaikoilla. Sisäliikuntaa varten kunnassa on vuonna 1991 rakennettu Martintalo, jonka yhteydessä on monipuolisin laittein varusteltu kuntosali. Martintalon salissa vapaa-aikatoimi, Marttilan Murto ja Auranlaakson kansalaisopisto järjestävät liikuntaa periaatteella ”jokaiselle jotakin”.

Ulkoliikuntapaikoista mainittakoon  1990-luvulla lopulliseen pituuteensa rakennettu valaistu kuntorata/latu (5.1 km) joka alkuvaiheessa oli maakunnan pisimpiä kuntoratoja. Marttilan liikuntakeskuksessa, Martintalon ja Marttilan koulun läheisyydessä, sijaitsevat kuntoradan lisäksi urheilukenttä, jääkiekkorata ja jalkapallonurmi.

Martintalon pihalla sijaitsevaan liikuntakeskuksen karttaan voit tutustua tämän linkin kautta (pdf-tiedosto).
Tänä päivänä liikunnan harrastajia palvelevat em. lisäksi Heikolan Kyläseuran rakentama ja ylläpitämä Marttilan korven eräreitistö. Huhtaanmäellä sijaisevat myös pitäjän kolme hyppyrimäkeä, Marttilan Murto vastaa mäkihyppytoiminnasta.

Marttilan kunta tunnetaan maakunnassa pyöräilypitäjänä. Kunta on useana vuonna peräkkäin voittanut kuntien välisen kuntopyöräilykampanjan pienten kuntien sarjan.

Marttilan mainetta ovat ylläpitäneet erinomaiset urheilijat: Erkka Korpiahon, Pasi Mattilan ja Krista Uusitalon  nimen muistavat kaikki urheilua seuraavat, samoin Marttilan Murto on pienen kunnan urheiluseurana tuonut huomattavaa näkyvyyttä kunnallemme.

VAPAA-AIKATOIMISTO

Härkätie 773, 21490 Marttila
puh. (02) 4844 9410,

vapaa-aikasihteeri Kirsti Keskitalo
puh. 044 7449410, kirsti.keskitalo@marttila.fi

laitosmies-kentänhoitaja Markku Prusila
puh. 044 7449412

 

 

Linkkilista

Marttilan Murto on vuonna 1906 perustettu yleisseura, jonka pääurheilumuodot ovat hiihto, yleisurheilu ja palloilu.
Kotisivut (http://marttilanmurto.sporttisaitti.com/)

Rasti88 ry on vuonna 1988 perustettu Auranmaalla toimiva suunnistuksen erikoisseura
Kotisivut (http://www.rasti88.fi/)

Heikolan Kyläseura
Kotisivut (http://www.heikolankylaseura.com)

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) on edunvalvonta- ja palvelujärjestö, jonka toiminnan tarkoituksena on edistää liikunnan harrastamista Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa.
Kotisivut (http://www.liiku.fi/)

Suomen Urheiluliiton toiminnan tarkoituksena on innostaa ja palvella jäseniään tuottamaan kansainvälisesti menestyviä yleisurheilijoita sekä laadukasta, arvostettua ja koko yhteiskunnan kattavaa yleisurheilutoimintaa lapsi-, nuoriso-, kilpa- ja huippu-urheilijoiden sekä harrastajaliikkujien ja urheilun seuraajien tarpeisiin.
Kotisivut (http://www.sul.fi/)

Varsinais-Suomen yleisurheilu ry
Kotisivut (http://www.varsy.net/)

Suomen Hiihtoliitto vastaa lajiensa monipuolisesta toiminnasta, laajasta harrastuksesta sekä kansainvälisestä menestyksestä
Kotisivut (http://www.hiihtoliitto.fi)

Suomen Liikunta ja Urheilu ry SLU, Finlands Idrott rf FI on liikuntajärjestöjen katto-, palvelu- ja yhteistyöorganisaatio, jonka tärkein tehtävä on liikunnan ja urheilun kansalaistoiminnan elinvoiman edistäminen.
Kotisivut (http://www.slu.fi)